Completați acum formularul și primiți pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre fracturi osoase și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!
Fracturile osoase se referă la ruperea completă sau parţială a unui os, în diverse sensuri, transversal, longitudinal sau în bucăţi multiple. Deşi oasele corpului uman sunt rigide, ele se îndoaie sau cedează într-un anumit grad, când sunt supuse unei presiuni exterioare. Astăzi tratamentul pentru recuperare rapidă în fracturi osoase este cu adevărat eficace! Fractura – este ruptura osului cauzată de traumatism sau poate apărea spontan dacă osul este bolnav. Diagnosticul este pus de medic în urma examenului radiologic şi radiografic. În general, la fractură apar următoarele semne revelatoare: în funcţie de gravitatea fracturii, apare o durere mai mare sau mai mică; în momentul producerii se aude un zgomot de parcă trosneşte, iar la scurt timp pielea din jurul fracturii se înroşeşte şi se umflă. După fractură, locul apare tumefiat ca urmare a hemoragiei vaselor afectate din vecinătate. Apare deformare şi mobilitate anormală însoţită de durere mare. La locul fracturii se simt mici fragmente ce se deplasează independent între ele. Muşchii sunt puternic contractaţi în jurul fracturii. Mai jos de fractură nu se mai simte pulsul, apar furnicături, amorţeală şi zone de piele în care se pierde parţial sau total sensibilitatea tactilă. Uneori, pielea se perforează şi se văd fragmente de os. Anumite grupe musculare nu mai pot fi coordonate. Câteodată, membrul respectiv se poate scurta. În primul rând se va imobiliza osul prin bandajare, eventual se pune o atelă care să ţină imobil membrul lezat. Osul are marea calitate de a se vindeca singur, dar pentru a se evita complicaţiile, la un caz grav, fără intervenţia doctorului, el se poate reface în poziţii vicioase. Pentru aceasta, este necesară efectuarea unei radiografii. Ortopedul este cel care ne asigură că osul „este pus la loc” înainte de a se începe „sudarea”, iar dacă este necesar reuşeşte realinierea oaselor fără intervenţie chirurgicală. Aceasta se numeşte reducţie. Dacă membrul este afectat, medicul imobilizează zona în ghips pe o perioadă ce variază între 3 şi 12 săptămâni. Cu cât se stă mai puţin în ghips, cu atât atrofierea musculară e mai mică. Pentru revenirea muşchilor, după vindecarea fracturii se va face gimnastică medicală. Ţesutul – calusul – format la sudura oaselor, în caz de mişcare nepermisă, se formează anormal. Osificarea devenind anormală, apăsând pe nervii vecini (dureri) sau comprimând venele, va da acelei regiuni senzaţia de frig. Calusul devine sensibil meteo.
4,9 (133)
-
Marius Helmestean
Recomand! Sunt foarte bucuros că v-am găsit, am urmat indicațiile dumneavoastră si chiar pot să spun că am scăpat definitiv de această problemă cu care mă confruntam de peste 2 ani.
Like 126 -
Cristina Deceanu
Da, confirm, cei de la Centrul RemediiNaturiste sunt foarte priceputi, profesionisti adevarati, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc!
Like 16 -
Gabriela Enea
Multumesc din suflet! Tratamentul isi face treaba de minune. Multa sanatate va doresc!
Like 17 -
Raluca Rechisan
Am nascut acum 5 luni si ma confrunt acum cu aceasta problema. Eu alaptez si as dori sa alaptez in continuare dar as dori sa primesc reteta. 😔Am 77 kg 😥 .
Like 1