Completați acum formularul și primiți pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre gută și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!
Guta este o formă de artrită (inflamaţia articulaţiilor), caracterizată prin episoade dureroase, secundare inflamaţiei. Boala este caracterizată prin durere, edem, roşeaţă, caldură locală şi prin reducerea funcţională a articulaţiei. Fără tratament corespunzător, guta prezintă acutizări frecvente care pot cauza leziuni severe ale articulaţiilor. Guta este o mai frecventă în rândul populaţiei de sex masculin. Cauza principală a gutei este hiperuricemia (excesul de acid uric în sânge). Hiperuricemia este deseori asimptomatică şi nu cauzează complicatii. Când nivelul acidului uric are valori foarte mari, acesta poate forma cristale de urat care se depun la nivelul articulaţiior. Astăzi tratamentul pentru gută este cu adevărat eficace! Așadar, guta (podagra) – este o dereglare a metabolismului nucleoproteinelor – creşte acidul uric în sânge şi se depun sărurile respective (uraţi) în ţesutul cartilaginos, în special la nivelul articulaţiilor mici ale membrelor. Aceste depozite duc la formarea de mici noduli consistenţi care duc la crize dureroase ale articulaţiilor. Debutează noaptea, cu dureri violente la nivelul unei articulaţii – apare inflamaţia. Criza începe în special la degetul mare de la picior, unde apare şi inflamaţie. După afectarea degetului pot urma glezna şi genunchiul. La articulaţii, pe lângă inflamaţie apar roşeaţă şi încălzire. După remiterea atacului gutos apare mâncărimea şi exfolierea pielii. În forma cronică se manifestă şi deteriorarea cartilajelor şi articulaţiilor. Apar umflături la pumni, mâini, coate şi picioare, bursite. Guta poate afecta nu numai articulaţiile către care are afinitate, ci întregul organism: cartilajul şi lichidul sinovial, rinichii (litiaza urică, nefropatie) etc. Acidul uric din sânge trebuie să fie până în 7 mg/dl. Când eliminarea acidului uric prin rinichi este insuficientă, uraţii cristalizează (mai ales la începutul anotimpului rece). Simptomele de boală apar după atingerea pragului de 9 mg/dl, mai ales la persoanele cu afecţiuni cauzate de alimentaţie şi la cei obezi. Articulaţia bolnavă nu se ţine în mediu rece. Greutatea corpului trebuie adusă la normal. Boala este favorizată de viaţa sedentară şi excesul de carne. Se vor evita alimentele bogate în nucleoproteine: icre, ficat, fudulii, rinichi, creier etc.

4,9 (133)
-
Marius Helmestean
Recomand! Sunt foarte bucuros că v-am găsit, am urmat indicațiile dumneavoastră si chiar pot să spun că am scăpat definitiv de această problemă cu care mă confruntam de peste 2 ani.
Like 126 -
Cristina Deceanu
Da, confirm, cei de la Centrul RemediiNaturiste sunt foarte priceputi, profesionisti adevarati, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc!
Like 16 -
Gabriela Enea
Multumesc din suflet! Tratamentul isi face treaba de minune. Multa sanatate va doresc!
Like 17 -
Raluca Rechisan
Am nascut acum 5 luni si ma confrunt acum cu aceasta problema. Eu alaptez si as dori sa alaptez in continuare dar as dori sa primesc reteta. 😔Am 77 kg 😥 .
Like 1