Remediu Lipsa de calciu / Decalcifiere osoasă Tratament Naturist – Lipsa de calciu / Decalcifiere osoasă Remedii Naturiste

Joi, 28 Martie 2024

Completați acum formularul și primiți pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre lipsă de calciu / decalcifiere și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!

  • Completați a@a.com dacă nu aveți email
  • Veți primi un SMS când este gata aici

Decalcefierea osoasă se referă la diminuarea importantă a calciului din oase. Acest caz este unul particular deoarece contextul poate fi general, fiind caracterizat şi prin decalcefierea la nivelul dinţilor. Astăzi tratamentul pentru lipsă de calciu/decalcifiere este cu adevărat eficace! În sânge se află o cantitate constantă de 10 mg/l calciu. Aceasta este calcemia normală. În caz de aciditate mare în sânge, acizii devin avizi de calciu (bazic) şi alte minerale bazice pentru a fi neutralizaţi. Astfel apar cariile dentare, osteoporoza şi alte neplăceri. În anumite afecţiuni, cum ar fi reumatismul, calcemia creşte şi atunci calciul se elimină prin urină (calciurie). O cauză poate fi funcţionalitatea deficitară a rinichilor în transformarea vitaminei D în forma sa activă, care determină asimilarea calciului. Calciul este necesar în coagularea sângelui, în osificare (alături de fosfor şi vitamina D) în echilibrul mineral al sângelui (altfel apar crize de hipersensibilitate). Zilnic avem nevoie de 1 g de calciu. Vitamine şi săruri minerale necesare: vitaminele D, C, complexul B, K1; săruri minerale: Ca, I, Mg, Zn, B, Si, K. Se recomandă asigurarea calciului necesar din alimentaţie, dar dacă medicul propune o suplimentare, atunci sunt recomandate mineralele extrase din produse naturale: coajă de ou, corali, carapace de stridii etc. Întotdeauna suplimentele de calciu se vor lua împreună cu magneziu, dar nu şi cu suplimente de fier, ca să nu fie blocată asimilarea acestuia din urmă. Ca şi Mg trebuie să se găsească întotdeauna în echilibru (sunt antagonişti ca Na şi K). Dacă unul este în exces, îl dezechilibrează pe celălalt. În general, Ca şi Mg se iau la 2-3 h distanţă unul de altul. Este necesară prudenţă şi în administrarea de vitamina D sintetică, care creşte absorbţia gastro-intestinală a calciului. Dacă medicul recomandă cantităţi mai mari de 400 UI zilnic, este prudent să se facă o analiză de laborator specială pentru a vedea nivelul de vitamina D din sânge. Dacă se măreşte cantitatea de vitamina D (deşi aceasta la analiză indică faptul că se află în limite normale) şi în acelaşi timp se iau suplimente de calciu (1000 mg/zi) vreme îndelungată, se pot forma depuneri anormale de calciu.

 

4,9 (133)

136 Comentarii

 

 

Nou! Dieta de Slăbire Fără Înfometare de la nutriționistul nostru, aici.

De la Nutriționist

Dieta Fără Înfometare >>