Completați acum formularul și primiți pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre răgușeală și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!
Laringita este o inflamatie acută a laringelui și a regiunii subglotice, de cauza infecțioasă, cu evoluție clinică foarte caracteristică, cu debut brusc și cu simptome zgomotoase (ragușeală, uneori tuse) și etiologie bacteriană. Astăzi tratamentul pentru răgușeală este cu adevărat eficace! Laringele este situat între faringe şi trahee şi este format din cartilaje, oscioare şi muşchi. Se astupă cu un căpăcel când înghiţim şi se deschide când respirăm. Datorită unor coarde fine, dispuse în calea aerului, laringele este şi organul vocii. Bolile laringelui se manifestă cu tulburări de respiraţie şi fonaţie. Laringita neglijată poate să evolueze în amigdalită sau bronşită. Inflamaţia acută a laringelui este produsă de infecţii virotice şi bacteriene, iritaţie locală prelungită (efort vocal), fumat, abuz de alcool, praf, gaze, deviaţii de sept, vapori toxici etc. Semnul caracteristic este răguşeala, care poate fi însoţită de dureri în gât, senzaţie de arsură şi uscăciune, tuse, febră etc. Uneori laringita acută apare ca o manifestare a bolilor infecţioase: grupul difteric cu sufocări, febra tifoidă, scarlatina, rujeola, gripa, tusea convulsivă etc. Orice răguşeală care durează mai mult de 3 săptămâni devine cronică, putând leza corzile vocale. Există uneori lipsă de aer, pot să apară noduli sau polipi pe corzile vocale. Formele cronice sunt: TBC laringian, sifilis, sclerom etc. Paraliziile neuropatice sunt produse de leziuni ale nervului. Se evită frigul, nu se consumă alimente reci sau fierbinţi, iuţi, piperate, nu se beau lichide acidulate, nu se sug preparate mentolate care irită gâtul. Tratamentul se face în funcţie de cauza care a produs-o. Va fi antiinflamator, emolient, calmant, dezinfectant. Se recomandă umidificarea aerului în încăpere, hidratarea organismului cu lichide călduţe, repaus vocal, renunţarea la alcool şi fumat, vit. A uleioasă, inhalaţii cu abur sărat de la apă fiartă cu sare, inhalaţii cu abur de la apă fiartă cu uleiuri esenţiale antiseptice (de exemplu, lavandă, pin etc.).
4.9 (868)
-
Marius Helmestean
Recomand! Sunt foarte bucuros că v-am găsit, am urmat indicațiile dumneavoastră si chiar pot să spun că am scăpat definitiv de această problemă cu care mă confruntam de peste 2 ani.
Like 126 -
Cristina Deceanu
Da, confirm, cei de la Centrul RemediiNaturiste sunt foarte priceputi, profesionisti adevarati, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc!
Like 16 -
Gabriela Enea
Multumesc din suflet! Tratamentul isi face treaba de minune. Multa sanatate va doresc!
Like 17 -
Raluca Rechisan
Am nascut acum 5 luni si ma confrunt acum cu aceasta problema. Eu alaptez si as dori sa alaptez in continuare dar as dori sa primesc reteta. 😔Am 77 kg 😥 .
Like 1