Completați acum formularul și primiți până la 9:30am pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre hepatopatie/hepatită alcoolică și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!
Hepatita toxică apare când ficatul este afectat de substanţe nocive. În unele cazuri, hepatita toxică apare la câteva ore sau zile de la expunere. În alte cazuri, poate dura câteva luni de folosire regulată a toxicului înainte de apariţia simptomelor. Deseori, simptomele acestui tip de hapatită dispar când expunerea la substanţă a încetat. Consumul zilnic de alcool poate determina o formă de hepatită toxică, respectiv hepatita etanolică. Astăzi tratamentul pentru hepatopatie alcoolică este cu adevărat eficace! Hepatopatia alcoolică vine cu fibrozarea celulelor ficatului (hepatocite), cu distrugerea structurii parenchimului hepatic. Apare ca urmare a inflamaţiilor ficatului în special de natură infecţioasă (hepatită, sifilis, malarie), dar mai ales a abuzului de alcool, cât și a intoxicaţiilor cu arsen, fosfor, tulburărilor circulatorii cronice etc. Sub influenţa toxicului sau agentului patogen, celulele hepatice se distrug, locul lor fiind luat de ţesut conjunctiv cicatriceal. Grăsimile aduse la ficat prin alimentaţie, care în mod normal se ard pentru nevoile organismului, se vor depune în acest organ, împiedicându-l să funcţioneze corect. Treptat, ficatul îşi continuă sclerozarea, ţesutul hepatic fiind înlocuit cu ţesut conjunctiv. Ficatul va scade în volum, se va deforma şi indura. Fibroza ficatului nu mai permite sângelui să circule liber în ficat, acesta stagnează în ramurile venei porte ducând la boli ca splenomegalia, ascita, tulburări circulatorii. Se modifică compoziţia sângelui, nutriţia, funcţia rinichilor, circulaţia. Bolnavul se simte foarte obosit. Are balonări abdominale, dureri la ficat, gust rău în gură, mai ales dimineaţa, diaree, lipsă de poftă de mâncare. Apoi apar sângerări la nivelul nasului şi al gingiilor. Uneori reapare icterul. Insuficient tratată duce la insuficienţă hepatică. Se vor trata corect bolile care o produc, se evită toxinele. Detoxifierea este foarte importantă. Disfuncţii ale unor organe cum ar fi pancreasul, rinichii şi splina pot influenţa degradarea ficatului. Se va ţine regim alimentar. Nu se consumă alcool, se evită medicamentele, se reduce consumul de sare, prin care se acumulează lichide (ascită), de carne, deoarece proteinele pot da complicaţii. Vor fi consumate multe legume crude, fructe, grâu integral.
4,9 (133)
-
Marius Helmestean
Recomand! Sunt foarte bucuros că v-am găsit, am urmat indicațiile dumneavoastră si chiar pot să spun că am scăpat definitiv de această problemă cu care mă confruntam de peste 2 ani.
Like 126 -
Cristina Deceanu
Da, confirm, cei de la Centrul RemediiNaturiste sunt foarte priceputi, profesionisti adevarati, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc!
Like 16 -
Gabriela Enea
Multumesc din suflet! Tratamentul isi face treaba de minune. Multa sanatate va doresc!
Like 17 -
Raluca Rechisan
Am nascut acum 5 luni si ma confrunt acum cu aceasta problema. Eu alaptez si as dori sa alaptez in continuare dar as dori sa primesc reteta. 😔Am 77 kg 😥 .
Like 1