Completați acum formularul și primiți până la 9:30am pe email și telefon informațiile terapeutice gratuite despre meteorism și rețeta de tratament eficient pentru această afecțiune!
Balonările, cunoscute si sub denumirea de meteorism abdominal, colici intestinale şi abdominale, au ca efect gaze în stomac dar mai ales în intestinul subţire şi gros, astfel stomacul se umflă. Ele sunt cauzate de fermentaţia glucidelor când se degajă mult CO2 sau a protidelor când apare mult amoniac. Gazele pot apărea şi în gastroenterite şi toxiinfecţii alimentare. Astăzi tratamentul pentru meteorism este cu adevărat eficace! Oricine se confruntă, la un moment dat, cu balonarea. Dieta nesanatoasă, stresul la care ne expunem zilnic și unele tratamente medicamentoase pot cauza balonare, așa că nu e de mirare că această afecțiune e tot mai frecventă. Balonarea este afecțiunea care apare în urma acumulării de aer și gaze la nivel gastrointestinal, acompaniată de simptome precum crampe sau disconfort abdominal, senzație de stomac umflat, flatulență, eructații, dureri abdominale, greață, diaree sau constipație, lipsa poftei de mâncare. Cauzele balonării sunt numeroase, începând de la consumul unor alimente, pâna la stres, tulburări hormonale sau alte boli. De multe ori, balonarea apare din cauza că organismul nu poate digera așa cum se cuvine unele alimente. Astfel, apar gazele care determină balonarea. Printre alimentele greu de digerat și care au tendința de a cauza balonare se numără următoarele: • Legumele crucifere (broccoli, conopida) • Alimentele care conțin lactoză (produsele lactate) • Fructoza (din sucuri de fructe, fructe proaspete) • Ouăle • Glutenul (din paine, paste și cereale) • Sorbitolul (din bomboane și alte dulciuri) Pentru a preveni balonarea după masă, încearcă să observi ce alimente îți provoacă probleme și să le eviți sau să le consumi în alte combinatii alimentare, astfel încât să reduci riscul de balonare. Este important de menționat că legumele sunt mai ușor de digerat dacă sunt gătite, de aceea în cazul persoanelor care suferă de balonare e recomandat ca legumele să fie fierte înainte de consum ori gătite la abur. Și modul în care mâncăm poate fi responsabil pentru balonare – mâncatul prea repede ne face să înghițim mai mult aer decât ar trebui, aer care se acumulează în tractul gastrointestinal și produce apoi balonare. Stresul și anxietatea pot fi, de asemenea, responsabile pentru balonare. Anxietatea îngreunează digestia, favorizând formarea de gaze și instalarea balonării. De asemenea, stresul și anxietatea ne fac să respiram accelerat și haotic, ceea ce înseamnă că inspirăm foarte mult aer, care ajunge în tractul gastrointestinal. Așadar, stresul poate cauza balonare în mai multe feluri. Tehnicile de relaxare pot ajuta pacientul să combată eficient stresul și, astfel, și consecintele acestuia – printre care și balonarea. Dereglările hormonale care apar inainte de menstruație, în timpul menopauzei sau din alte cauze, pot fi motivul pentru care ai probleme cu balonarea. Și tratamentele hormonale pot avea, ca efect secundar, balonarea.
4,9 (133)
-
Marius Helmestean
Recomand! Sunt foarte bucuros că v-am găsit, am urmat indicațiile dumneavoastră si chiar pot să spun că am scăpat definitiv de această problemă cu care mă confruntam de peste 2 ani.
Like 126 -
Cristina Deceanu
Da, confirm, cei de la Centrul RemediiNaturiste sunt foarte priceputi, profesionisti adevarati, mi-au fost de mare ajutor. Multumesc!
Like 16 -
Gabriela Enea
Multumesc din suflet! Tratamentul isi face treaba de minune. Multa sanatate va doresc!
Like 17 -
Raluca Rechisan
Am nascut acum 5 luni si ma confrunt acum cu aceasta problema. Eu alaptez si as dori sa alaptez in continuare dar as dori sa primesc reteta. 😔Am 77 kg 😥 .
Like 1